05 jan 2014

Slimme aanvallen van hackers

Nog geen reacties Laatste nieuws

Geniepige aanval 1: Nep-accesspoint

Een valse accesspoint is snel gemaakt. Iedereen met een netwerkkaart en een stukje software kan doen alsof hij of zij een legitieme WAP is die verbonden is met de echte gratis hotspot in een publieke ruimte.

Denk aan al die keren dat je in een publieke ruimte was en een SSID als “gratis hotspot” zag om mee te verbinden. Een hacker die bij de McDonald’s z’n hotspot “Gratis McDonald’s Wi-Fi” noemt of op het station “Gratis NS hotspot” heeft binnen de kortste keren verbindingen naar uiteenlopende gebruikers. De aanvallers kunnen dan onversleuteld dataverkeer sniffen. Je zou ervan verbaasd zijn hoeveel data – inclusief wachtwoorden – nog steeds in platte tekst worden verstuurd.

De geniepigste hackers vragen hun slachtoffers meteen om een nieuw toegangsaccount aan te maken via hun hotspot. Veel gebruikers zullen dan een loginnaam en wachtwoord gebruiken dat ze op veel plekken gebruiken. De WAP-hacker kan vervolgens deze credentials proberen op diverse populaire websites als Facebook, Twitter, bol.com en vanaf daar verder bouwen.

De les: Openbare hotspots moet je standaard wantrouwen. Bescherm gevoelige informatie die je openbaar verstuurd, bijvoorbeeld met een VPN-verbinding, die alle communicatie via een veilige tunnel verstuurt. En recycle nooit wachtwoorden van privéaccounts ook op openbare plekken.

Bron: http://computerworld.nl/beveiliging/80748-7-geniepige-aanvallen-van-slimme-hackers

Tags: ,
Geschreven door
De auteur heeft nog geen informatie toegevoegd aan zijn profiel.
Related Posts
Geen reacties naar “Slimme aanvallen van hackers”

Plaats een reactie

*

code