21 jan 2014

Animeren zonder te programmeren

Nog geen reacties Adobe, Tech News

Het is niet noodzakelijk om flink te programmeren om een HTML5-animatie te maken. Er zijn ook veel visueel ingestelde tools beschikbaar die dit kunnen. Met Adobe Edge Animate CC kunnen animaties via keyframes gemaakt worden, op dezelfde wijze zoals dit gaat in de videotool Adobe After Effects. Met andere woorden, je kunt de positie, kleur, grootte, enzovoorts aanpassen in een tijdlijn.

In de laatste update voor Creative Cloud zijn vooral motionpaths onder handen genomen en is het daarbij makkelijker werken. Met Adobe Edge Animate kun je niet alleen overgangen en animaties maken, maar ook interactieve pagina-elementen, zoals aanraakgevoelige beschrijvende teksten, direct uitproberen in een browser.

Programmeervaardigheden zijn voor al dit moois niet nodig

– Edge Animate maakt zelf op de achtergrond de benodigde code aan. De resultaten worden opgemaakt in de WebKit engine en zijn compatible met vrijwel alle moderne browsers. Als je snel wilt weten wat er allemaal mogelijk is, klik je op Showcase. Of je kijkt naar de interactieve lessen voor de hoofdfuncties die je vanuit het menu kunt benaderen. Het zal dan niet lang duren voordat je jouw eerste animaties online hebt.

(Bron: http://computerworld.nl/, Auteur: 16 jan. 2014 door Stefan von Gagern)

Tags: , ,
Geschreven door
De auteur heeft nog geen informatie toegevoegd aan zijn profiel.
Related Posts
Geen reacties naar “Animeren zonder te programmeren”

Plaats een reactie

*

code